dinsdag 16 maart 2010

Het seniorenkrediet - een hypothecair krediet kan ook op rijpere leeftijd



Het zal u misschien verbazen, maar een hypothecair krediet kan op elke leeftijd. Hoewel de meeste kredietinstellingen eisen dat het ontleend bedrag ten laatste wordt terugbetaald voor de leeftijd van 70 jaar, zijn er toch formules mogelijk die een uitzondering vormen op deze regel.

Het seniorenkrediet is een voorbeeld hiervan.

Onder bepaalde voorwaarden kan u op elke leeftijd - hoe gezegend ook - een krediet afsluiten voor de aankoop van vastgoed of de renovatie van uw huidige woonst. En dit met een onbeperkte looptijd.

Zo kan u op dit moment vanaf 4,75% ontlenen met een rentevoet die om de tien jaar herzien wordt. Voor een bedrag van €100.000 betaald u dan maandelijks €387,5 interestlast.

Aflossing van kapitaal is in deze formule niet verplicht maar U kan elk jaar tot 10% van het openstaande kapitaal kostenloos aflossen.

U dient over voldoende waarborgen te beschikken.

Deze formule is onder andere zeer geschikt voor de aankoop van beleggingseigendommen, indien de huuropbrengst de rentelast overstijgt.

Een cijfervoorbeeld :

U wenst een appartement aan te kopen om te verhuren. De aankoopprijs bedraagt €150.000. Inclusief kosten kost u dit ongeveer €180.000.

Stel U heeft €35.000 eigen middelen en het eigendom wordt verhuurt voor €700 per maand.

Uw interestlast bedraagt hier dan €562 per maand.

U verdient €138 per maand extra.

Uw vastgoed stijgt bovendien elk jaar in waarde zodat u (of uw erfgenamen) een mooie meerwaarde opstrijken op het moment dat u (of uw erfgenamen) beslissen het te verkopen. Intussen geniet u tien jaar lang van historisch lage rentevoeten.

Nog een cijfervoorbeeld :

U heeft een mooie woning maar u wil ze net een beetje mooier maken. U wenst bijvoorbeeld een veranda bij te bouwen, zonder uw beleggingen op lange termijn aan te spreken.

U betaalt met voormelde formule voor een ontleent bedrag van €30.000 een interestlast van €97. Het kapitaal lost u af wanneer het u uitkomt.

Uiteraard is deze formule ook uiterst geschikt voor de aankoop van een buitenverblijf, de renovatie van uw woning, enzovoort.

Voor een gratis informatie pakket of een vrijblijvende analyse van uw mogelijkheden kan U steeds terecht bij FINB - onafhankelijk kredietmakelaar, KLIK HIER

Of mail naar : bvanderpaal@finb.be

Succes !

Meer info voor grootouders : Grootouders Site

Geen opmerkingen: