woensdag 29 februari 2012

Herfinancieren met een melding op de Zwarte Lijst van de Nationale Bank

Zo’n 320.000 landgenoten op de Zwarte Lijst van de Nationale Bank (of zijn “geficheerd”). Ze konden minstens één lening niet op tijd terugbetalen of kregen het saldo op hun rekening niet binnen de 3 maanden aangezuiverd. Bijna 190.000 mensen hebben gevraagd om hun gegevens in te kijken,  de Zwarte Lijst werd in 2011 bijna 12 miljoen (!) keer geraadpleegd door de banken.

Lenen of herfinancieren met een melding op de Zwarte Lijst is niet evident. De meeste kredietinstellingen zullen pas overwegen u een lening aan te bieden als u minstens een jaar lang uw achterstallige openstaande sommen heeft aangezuiverd.
Als u echter door omstandigheden op de Zwarte Lijst bent geraakt, en u beschikt over over een professioneel inkomen én u beschikt over vastgoed, dan is er mogelijk toch een oplossing in zicht. Een paar kredietinstellingen zullen wel degelijk overwegen u een herfinanciering aan te bieden van uw lopende leningen, mits er voldoende terugbetalingscapaciteit is en mits u over voldoende waarborgen beschikt.

Meer info : (klik)

Herfinancieren met een melding op de Zwarte Lijst van de Nationale Bank

Geen opmerkingen: